Make-uploos.

Geen make-up dragen. Voor vele mensen een nachtmerrie, voor andere mensen de normaalste zaak van de wereld. Draag jij elke dag make-up? Draag ik elke dag make-up? Dat is het onderwerp van de dag!Toen ik net begon met make-up durfde ik me niet meer vertonen zonder. Ik was Fien niet zonder make-up. Waarom? Bang dat andere mensen zouden zeggen: "Kijk eens hoe ze eruit ziet zonder make-up! Ik kan goed geloven dat ze er een laag moet opsmeren!".

Ik ben altijd al wat onzeker geweest over mijn uiterlijk, zoals elke jonge vrouw. Make-up was voor mij dé oplossing om alles te camoufleren en me er elke dag goed te laten uitzien. Ik aanzag make-up toen niet als iets dat leuk was om mee te experimenteren, ik zag niet in dat met een naturelle look je ook mooi kan zijn.

Nu zie ik in dat iedereen mooi is zoals hij is. Ik aanzie make-up nu als iets dat leuk is om mee te experimenten. Op alledaagse basis draag ik nu wat BB-cream of foundation, blush, mascara, lipgloss en wenkbrauwpoeder. That's it. Voor velen is dat misschien nog veel, maar ik was echt iemand die elke dag bronzer, highlighter, oogschaduw,... aanbracht.Mede dankzij de examens (zijn ze toch nog voor iets goed!) draag ik de laatste maand niet zo heel veel make-up. Ik heb misschien 1/3 van de dagen make-up gedragen. Wanneer ik buiten de deur ga, draag ik dus meestal de look die ik hiervoor beschreef (met af en toe een felle lipstick, want ik kan het niet laten). Ik moet eerlijk zeggen dat mijn huid flink opgeknapt is!
Make-up is nu voor mij iets waarmee ik plezier kan hebben, waarmee ik mooie looks kan maken. Het heeft zeker en vast mijn zelfvertrouwen een boost gegeven: heb ik zin in een iets specialere ooglook of een gedurfde lipkleur, dan doe ik dat gewoon. Als iemand anders er niet op kan kijken, moet-ie maar naar de andere kant kijken! Ik zal altijd van beauty en make-up blijven houden, en (sorry portemonnee) het waarschijnlijk altijd in overvloedige mate blijven aankopen.

Waar wil ik nu eigenlijk met dit artikel naartoe? Iedereen is mooi zoals hij is. Make-up dient in de eerste plaats om een iets "perfecter" beeld van jezelf te maken, iets meer afgewerkt. Daarnaast is het voor mij gewoon een passie, iets waar ik me graag mee bezig hou, maar dat ik nu niet meer per se full face nodig heb. De mensen moeten me maar aanvaarden zoals ik ben.


Als dit een flutartikel was, spijt me dat zeer, maar wat hierboven staan moest er even uit geloof ik! ;)

Wat is jouw mening hierover? 

Share:

3 reacties

  1. prachtig artikel! ik ben 17 en sinds ik een jaar geleden make-up begon te dragen durf ik zelden zonder. vandaag toevallig wel haha :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi artikel! Ik durfde vroeger echt niet zonder make-up buiten te komen. Ik was zo bang dat mensen zouden zeggen dat ik er moe of slecht uit zag. Nu durf ik gerust met enkel een laagje concealer buiten te komen. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik mij met een laagje make-up net iets meer mijzelf voel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi geschreven! Ik ben al van kleins af aan gek op make-up, maar sinds ik een slechte huid kreeg begon ik het eigenlijk pas echt te dragen en toen durfde ik niet zonder make-up de deur meer uit, met name mijn huid moest altijd goed bedekt zijn. Tegenwoordig ben ik er eerlijk gezegd nog niet echt gek op om zonder make-up de deur uit te gaan, maar ik ben er in ieder geval niet meer zo bang voor. Ik vind dat make-up gewoon net wat verzorgder staat dan een make-uploos gezicht. Sowieso geniet ik er elke dag dat ik make-up aanbreng van om er mee bezig te zijn; ik houd er echt van om lekker uitgebreid te make-uppen <3

    BeantwoordenVerwijderen