Review: L'Occitane handcrème met Shea Boter!

Ik heb steeds enorme last van droge handen, zowel in de winter als in de zomer. Verschillende handcrèmes van verschillende merken met verschillende structuren zijn de revue al gepasseerd. Er is al jaren een hype rond de handcrèmes van L'Occitane. Ze zouden enorm goed zijn, goed voeden, snel intrekken. Benieuwd naar mijn oordeel? Lees dan snel even verder!
De verpakking van deze handcrèmes vind ik er heel leuk uitzien. Het doet mij wat denken aan de verpakking van de wasproducten tientallen jaren geleden, een beetje vintage. De verpakking zelf is van een materiaal gemaakt dat je makkelijk kan indrukken. Het enige nadeel is dat de vorm wel in het tubetje blijft staan, dus het ziet er snel verkreukeld uit.
Mijn handen zijn zodanig droog, dat je soms droge velletjes kan zien zitten. Ik weet het, niet erg appetijtelijk. Brengt deze handcrème daar verandering in?

Ik kocht deze met shea boter, een product dat tegenwoordig in veel huidverzorgingsproducten verwerkt wordt. In deze handcrème zou 20% shea boter zitten. Wanneer je de handcrème eruit duwt, komt het eruit als een dikke crème, bijna de consistentie van een zalf. Mijn eerste vrees was dat ik dat nooit zou ingewerkt krijgen en er steeds een vettig laagje zou achterblijven dat maar traag intrekt.
Niets was minder waar: wanneer je deze handcrème inwrijft, trekt hij énorm snel in. Je moet dus niet als een halve gare 10 minuten blijven zitten tot je handcrème is ingetrokken. Hij slaagt erin om met een kleine hoeveelheid mijn handen heel goed te voeden. Hij werkt beter dan elke andere handcrème die ik tot nu toe geprobeerd heb.

Een echte geur heeft deze handcrème niet en dat vind ik heel fijn. Ik heb me 's avonds meestal net ingesmeerd met een lekkere bodycream en wil dus de geur daarvan niet verdoezelen met de eventuele geur van mijn handcrème.


Op dit moment ligt deze L'Occitane handcrème met sheaboter standaard naast mij op mijn nachtkastje (ik heb ondertussen al 2 tubetjes op reserve gekocht, woops!). Door zijn handige formaat, kan je deze kleine tubetjes ook makkelijk meenemen in je handtas voor onderweg, en door zijn stevige verpakking zal hij ook niet zo snel kapotgaan tussen de andere rommel!

Ik zou deze handcrème dus zeker en vast aanraden. Het is de reddende engel voor mijn extreem droge  handen mag je wel zeggen!

Ik kocht mijn tubetjes bij Galeria Inno in België, maar L'Occitane heeft ook eigen winkels. Voor zo'n klein tubetje betaalde ik €7,50 en je krijt 30 ml.

Wat is jouw favoriete handcrème? 

Share:

3 reacties

 1. Klinkt als een goed product!
  Ik heb zelf maar heel weinig producten van dit merk, shame on me ;)

  liefs,
  Karlien
  http://polishedcats.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat je ondertussen wel weet dat dit mijn favoriete handcrème is ;)
  Over de verpakking: mijn collega's vinden dat het lijkt op een tube verf :)

  BeantwoordenVerwijderen