Review: Essence XXXL Longlasting Lipgloss "Baby doll's favorite" & "Very Berry".

Enkele weken geleden schreef ik over de nieuwe longlasting lipglossjes van Essence. Je kon toen lezen dat ik daar énorm enthousiast over was. Wel, toen ik laatst ging shoppen, kreeg je op alle lipglossjes van Essence -15% korting. Wat er toen gebeurde is duidelijk zeker? Ik kocht de andere 2 kleurtjes uit deze lijn, en nu heb ik ze zo goed als allemaal. *zucht*. Benieuwd wat ik van deze 2 kleurtjes vind? Lees dan snel even verder!


Over Coral Delight en I love Pink, 2 andere kleurtjes uit deze lijn kan je hier een review lezen.

De verpakking van deze lipglossjes vind ik er heel mooi uitzien: lekker eenvoudig maar toch niet goedkoop ogend.


In de longlasting lipgloss lijn van Essence heb je 2 varianten: de mirror shine finish en de matte finish. Een review over de matte finish vind je hier. De mirror shine finishes hebben, zoals de naam al doet vermoeden, een hele mooie glans. Bij de beschrijving vind je ook het volgende: "longlasting and caring lipgloss". Deze lipglossjes zouden dus naast een lange tijd op je lippen te zitten, ook je lippen nog eens voeden.

Ik kan zeker zeggen dat deze lipglossjes dat doen. Ze blijven toch een uur of 2 zitten, daarna vind je nog een waas terug van het kleurtje en een beetje glans. Een drankje overleven ze zeker en vast! Ook voeden deze lipglossjes je lippen erg goed. Wanneer een lipgloss te plakkerig is, brengt die meestal ook wat stroever aan en heb ik niet het gevoel dat hij veel goeds doet voor mijn lippen. Deze lipglossjes daarentegen voelen heel zacht aan en totaal niet plakkerig. Wanneer je de lipgloss verwijdert of wanneer deze van zichzelf verdwijnt, voelen je lippen ook lekker zacht aan.Very Berry is een milky tot mediumroze kleur zonder shimmers. Baby Doll's favourite is een koraalkleur met subtiele gouden shimmers.


Deze lipglossjes zijn vrij sheer, wat maakt dat je ze op zichzelf kan dragen voor een subtiel effect of dat je ze over een lipstick kan dragen om wat extra glans toe te voegen. Ik draag ze het liefst op zichzelf, op een dag waarop ik voor een natuurlijke look ga. Met deze lipglossjes heb je geen BAM kleur op, maar je make-up ziet er wel mooi afgewerkt uit.


De applicator is iets langer dan de gemiddelde sponsapplicator, wat het makkelijk maakt om het lipglossje aan te brengen. Zeker bij de matte kleurtjes voel je toch wel dat dit een pluspunt is.Swatches
Boven: Baby Doll's favourite. 
Onder: Very Berry. Ik zou deze lipglossjes zeker en vast aanraden! Ik heb de meeste uit deze lijn nu getest en ze voldoen allemaal aan mijn eisen. Ze zijn niet énorm gepigmenteerd, maar daar neem ik dan wel een vloeibare lipstick of een lipstick voor!

Deze kan je kopen bij Kruidvat voor de prijs van €2,39 per stuk!

Wat is jouw favoriete kleurtje?


Share:

10 reacties

 1. Ik heb very berry ook. Supermooi kleurtje, zeker in combinatie met Essence wish me a rose lippotlood.
  Ik schreef er laatst een post over en de combinatie is echt perfect <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kleurtjes! Baby Doll's favourite is mijn favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooie kleurtjes! Maar ze zien er wel heel nat en plakkerig uit eigenlijk door de glans allicht
  maar als ie goed doet, zoveel te beter

  Liefs,
  Karlien
  http://polishedcats.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie kleurtjes voor een mooie prijsje, is t alleen niet dat ze gaan tintelen door dat xxxl wat erop staat? Ik had er namelijk een keer een gekocht waar dat op stond en dat voelde zo raar XD

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Fientje, misschien een kleine tip, maar zou je in het vervolg (vooral bij lip producten) ook even een full face foto willen plaatsen? voor de rest is je blog fantastisch hoor! Liefs, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip, ik hou er zeker rekening mee in het vervolg!

   Verwijderen